Om terapien
Der er heldigvis en vej ud af ængstelse, stress, selvkritik, usikkerhed, overtænkning, selvsabotage eller frustrationer i forholdet til andre. Du kan blive bedre til at mærke dig selv og gå efter roen, glæden og en dybere kontakt med dig selv, hvilket også giver mulighed for dybere kontakt med andre.
Vi tager udgangspunkt i dine behov og problemstillinger
Min tilgang er enten psykodynamisk korttidsterapi (ISTDP) eller chok traume terapi med fokus på forløsning af “indre barn tilstande”, hvor man i visse situationer reagerer som om man ikke var ret gammel.
Går du i forsvar – kamp, flugt, frys eller tilpasning?
Hvis man har mange svigt med i bagagen, så sidder ens nervesystem ofte fast i nogle af det autonome nervesystems overlevelsesmekanismer: kamp, flugt, frys eller over-tilpasning. Man bliver dog ikke kun påvirket af negative oplevelser, men også af mangel på følelsesmæssig omsorg, nærvær og støtte som barn. Ofte er et menneske, der ikke er blevet mødt tilstrækkeligt i sine følelsesmæssige behov som barn dog ikke klar over dette, da man aldrig har prøvet andet. Men som voksen er man måske ængstelig, har det svært i parforhold eller føler sig ensom og har svært ved at danne tætte, meningsfulde relationer.
I terapien undersøger vi hvilke ubevidste forsvar du styres af i de svære situationer i dit liv. Måske dukker dine forsvar også op i vores samarbejde i det terapeutiske rum. Alle dine reaktioner er velkomne og med til at bevidstgøre dine mønstre. Du vil få en dybere forståelse af din egen psyke, så du fremover lettere kan navigere i livet. Jeg støtter dig i at fokusere på det, som du har mulighed for at ændre og slippe fokus på det, der er udenfor din kontrol.
Følelserne er vores indre kompas
Under vores forsvarsreaktioner ligger vores følelser. Ofte går vejen ind til et mere frit og autentisk sted i os selv gennem kontakt til den følelsesmæssige smerte, man har lagt låg på, men som har brug for at blive mærket for at man kan heale. Kontakten med vores krop og følelser er vores indre kompas, som vi skal bruge til at navigere efter og træffe beslutninger – det er fra vores følelsesliv vi mærker vores retning og meningen med livet og det er fra følelserne vi får vores energi og livskraft og bliver mere tydelige for os selv og andre.
I terapien lærer du at kende forskel på dine defensive følelser og dine ægte følelser. Nogle bruger vreden som et forsvar, der dækker over mere sårbare følelser. Andre græder og bliver sårbare, fordi det er for farligt at mærke vrede. Måske mærker du mest angst, der dækker over dine virkelige følelser? I terapien undersøger vi hvad du i virkeligheden føler og hvem du er under dine forsvar. Din kontakt til dig selv og din egen identitet styrkes og du bliver tydeligere for dig selv og andre.
Healing af barndommens tilknytningsmønster
Alle fører vi ubevidst den tryghed eller utryghed – som vi oplevede i vores første kærlighedsrelation med vores forældre – videre i vores voksne relationer. For nogle var det nødvendigt at gøre sig selv mindre og uselvstændige for at bevare relationen og andre har været nødt til at blive selvstændige og ansvarlige for tidligt. På den måde gav vores barndoms tilknytningsmønster mening, idet vi som børn gjorde hvad der var nødvendigt for at få mest mulig kontakt til vores forældre i forhold til deres ressourcer.
I terapien får du en dybere forståelse af din egen situation og hvad der har skabt den dynamik og problematik du står i nu. Du får støtte til slippe forældede forsvar, som gør det besværligt at indgå i nære, ligeværdige relationer. I terapi er det muligt at reparere vores tilknytning og bevæge os fra utryg mod tryg tilknytning, hvis vi tør se ærligt på de mønstre, vi har bragt med ind i vores voksne liv. For det som er ubevidst er det som vi blindt gentager…
Book en aftale eller ring for en uforpligtende snak om hvordan jeg kan hjælpe dig.
Læs mere om Charlottes faglighed